Wysłany: Nie Cze 27, 2010 6:15 pm Broń snajperska (replika)
Witam, chcę kupić snajperkę (nie za 700 zł). Myślałem nad M24 CA, ale jedni mówią, że nawet przy dedykowanych częściach trzeba piłować, dorabiać, a inni mówią że wszystko działa. Piszę tu dlatego, żeby wiedzieć coś od innych (teraz to nie wiadomo czy nie podstawiony koleś ze sklepu doradza, żeby kupić najdroższe choć wcale nie jest dobre, no wiecie o co chodzi ;D). Ogólnie rozglądam się za repliką sprężynową, nie chce Welli i Agmów.
Najważniejsze:
- Sprężynowa
- Daleki zasięg
- Celna (żeby w człowieka trafić na tych dalekich odległościach)
Kwota jaką mogę przeznaczyć to ... nie wiem, rodzice (nie myślcie, że jestem jakimś 13 latkiem) powiedzieli, że dadzą tyle ile będę potrzebował.
W takim razie....
CA M24 nie jest złe i w sumie jeśli dasz rade to od razu z opcja tuningu możesz kupić. Gdzieś czytałem że te repliki niedrogim kosztem wyciągają po +500fps (o ile dobrze pamiętam asgshop) więc może warto by było jednocześnie z mała inwestycją? Fakt nie będzie to jednorazowo mały wydatek ale z drugiej strony nie tracisz kasy na bezsensowne wysyłanie kilka razy repliki na przeróbki
Właśnie myślałem, nad M24, cylinder 300 % oraz jakąś prec lufę. Jednak chciałbym jeszcze poznać wasze zdania (bo czytałem dużo na wmasgu i innych). Liczę też na Litha, który przynajmniej wydawał się bardzo obeznany w tym temacie
Podobno wytrzyma i jest to taka zagrywka od CA, że niby 980 zł, ale jeszcze cylinder i wyjdzie 1400. Ludzie mówią, że rączka przeładowania może się rozwalić po jakimś czasie.
@edit, ludzie pisali, że mieli sprężynę 380%, ale wtedy już musieli wymienić rączkę, nic nie było o spuście
@edit2, ogólnie o to mi chodziło, żeby się dowiedzieć czy właśnie będzie trzeba
@edit3, aa zapomniałem o powtarzalności, ale z tym chyba nie będzie problemu
@edit4, są jakieś tanie lunety z dalimierzem czy to tylko w grach? (coś niby widziałem, ale 9 tyś. zł. i brak informacji o tym) i czy istnieją lunety (aby na mojej replice zamontować) z trybem nocnym? Takie coś widziałem w grach Jak nie ma to sory, nie wiem to się pytam, na necie nie moge nic znaleźć.
[ Dodano: Wto Cze 29, 2010 12:01 pm ]
BUMP ...
[ Dodano: Pią Lip 23, 2010 5:52 pm ]
Ok, jednak mam tą M24, na razie nie wymieniam prec lufy ( niestety madbull, na promyka się nie doczekałem ), ale cylinder i dźwignie już poszła, pierwsze naciągnięcia skutkowały krwawieniem ręki ( powaga ), ale po kilku strzałach już jest ok. Szkoda, że hopka tam schowali, bo trzeba teraz 2 śruby odkręcać, żeby się do niego dostać ( odłączyć body od "reszty", tak jak by się chciało coś wymieniać ). Tak musi być w nowej wersji, bo w instrukcji jest jeszcze na wierzchu. Muszę poczekać na cięższe i lepsze kulki, wtedy zobaczę jak wymienić preckę A co do lunet, o które pytałem to dla ciekawych: są, ale "dobre" kosztują kilkadziesiąt tysięcy ( chyba, że u ruskich )
Miałem robić ten zestaw, ale po przemyśleniu, snajpera, wole m16.
Wszystko da rade te zestawy są tak zrobione żeby trzymać, precka i gumka do wymiany. Poczytaj na wmasg, ludzie piszą o tym dużo
Wiem, wiem czytałem kilka razy cały temat przed kupnem ( w końcu to nie mała kwota ). Najgorsze to są magi ( już mi się zepsuł , i to nie przez uderzenie, po prostu kulki się skończyły i wnętrzności wyskoczyły ... ). Muszę kupić nowy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum